STOLARIJA

Ulazna vrata za vaš stan, kuću ili poslovni prostor treba da budu čvrsta i izdržljiva. Preporučujemo aluminijumska vrata. Aluminijum se odlikuje velikom mehaničkom izdžljivošću a ujedno je i lagan, tako da omogućava izradu vrata velikih površina, kao što je to obično potrebno upravo za ulazna vrata ili poslovne prostore.

Ulazna vrata su bitan element koji doprinosi izgledu vašeg objekta, a mi verujemo de ćete među 120 različitih dezena koje imamo u ponudi sigurno naći ono što odgovara vašem ukusu.

Vrata proizvodimo od aluminijumskog profila Alumil u raznim bojama. Vrata mogu biti izrađena po zahtevanim merama tako da ih možemo ugraditi u otvore standardnih ili nestandardnih dimenzija. Ona mogu biti jednokrilna, dvokrilna ili sa više elemenata.

U slučaju potrebe za visokim nivoom bezbednosti, vrata mogu biti opremljena posebnom sigurnosnom bravom sa više tačaka zaključavanja i dodatnim ojačanjem.

Prozore izrađujemo od PVC (Trocal) ili aluminijumskih profila (Alumil), u raznim bojama, po izboru kupca. U PVC prozore ugrađujemo Roto okove a u aluminijumske okove Stublina ili Fapim.

Prozori mogu biti jednokrilni, dvokrilni sa prečkom i bez prečke. Otvaranje krila prozora može biti samo na okret i zajedno na okret i nagibno (na kipu). Na dvokrilnim prozorima bez prečke, samo jedno krilo može da se otvara i okretno i nagibno a drugo krilo se otvara samo okretno.

Kvalitetni profili koje upotrebljavamo u proizvodnji obezbeđuju dugotrajnu toplotnu i zvučnu izolaciju i zaštitu od svih atmosferskih uticaja.

Izbor ugrađenog materijala se može prilagoditi predviđenom budžetu kupca.

Prozori mogu biti dodatno opremljeni roletnama koje obezbeđuju dodatnu mehaničku i termičku zaštitu i sprečavaju prodor svetlosti i pogled u unutrašnjost objekta. Mogu biti izrađene od PVC ili aluminijuma i to nije uslovljeno vrstom materijala od kojih su izrađeni sami prozori. Pokretanje roletni može biti ručno ili elektromotorom.

Najveći deo prozora u stvari čini staklena površina, te je ona izuzetno važan činilac termičke i zvučne izolacije prozora. Za izradu prozora koristimo kvalitetna stakla Guardian.

Guardian ClimaGuard Solar termo paket je staklo naročito konstrusano da obezbedi dobru termičku zaštitu kako zimi, tako i leti. Ono smanjuje toplotne gubitke u zimskom periodu jer sprečava izlazak 78% toplote iz objekta. U letnjem periodu ovo staklo sprečava ulazak do 68% Sunčeve toplote u objekat. Primena Guardian ClimaGuard Solar stakla obezbeđuje značajne uštede u klimatizaciji unutrašnjosti objekta.

Guardian niskoemisiono staklo punjeno argonom je niže cene, pa se time uklapa u manje budžete. Ono smanjuje toplotne gubitke u zimskom periodu jer sprečava izlazak 46% toplote iz objekta. U letnjem periodu ovo staklo sprečava ulazak do 23% Sunčeve toplote u objekat.

Za sprečavanje ulaska insekata u objekat na vrata i prozore se mogu postaviti komarnici. Oni mogu biti fiksni i rolo. Komarnik može bitiizrađen od PVC ili aluminijuma a mrežica je od fiberglasa takoda je otporna na spoljne uticaje. Komarnici su veoma efikasni u sprečavanju prolaska insekata, ali ne onemogućavaju protok vazduha i ulaz svetla u objekat.